CURRENT AFFAIRS #14
CURRENT AFFAIRS
Q1. Digital payments company Paytm, in association with _________________, has launched its first credit card called Paytm First Card.
A.ICICI Bank
B.SBI
C.Yes Bank
D.Citi Bank
ANS:D
Q2. Which Telecom company and HDFC Life Insurance have tied up to offer life cover for customers who get a prepaid recharge done?
A.Bharti Airtel
B.Vodafone
C.BSNL
D.Jio
ANS:A
3.Which of the following country is unanimously chosen as co-chair of the Consultative Group (CG) of Global Facility for Disaster Reduction and Recovery (GFDRR) for the fiscal year 2020?
A.USA
B.Japan
C.China
D.India
ANS:D
Q4. Merchant service and UPI payments app BharatPe has roped in Bollywood actor/actress _____________________ as its brand ambassador.
A.Alia Bhatt
B.Ranveer Singh
C.Salman Khan
D.Deepika Padukone
ANS:D
Q5. The Reserve Bank of India has appointed its former Deputy Governor, R Gandhi, on the board of private sector lender ____________________ as an additional director.
A.HDFC Bank
B.Yes Bank
C.Axis Bank
D.ICICI Bank
ANS:B
Q6. The Indian Navy’s first full-fledged Services Selection Board (SSB) was inaugurated by Navy Chief Admiral ________________ at Diamond Harbour near Kolkata, West Bengal.
A.Birender Singh Dhanoa
B.Karambir Singh
C.Bipin Rawat
D.Sunil Lanba
ANS:D
7.In which city, Consultative Group (CG) meeting of Global Facility for Disaster Reduction and Recovery (GFDRR) was held?
A.New Delhi
B.Vienna
C.New York
D.Geneva
ANS:D
- In 1993, the General Assembly decided in a resolution that ______________ May of every year should be observed as The International Day of Families.
A.13th May
B.15th May
C.16th May
D.14th May
ANS:B
9.The Central Government has extended the ban on the LTTE for another five years. LTTE is terrorist organization that has historical root in ___________.
A.India
B.Sri Lanka
C.Myanmar
D.Pakistan
ANS:B
10.India has recently extended 1 billion dollar Line of Credit to which of the following East Asian Country to set up its first-ever grass-root refinery?
A.Macau
B.Taiwan
C.Mongolia
D.Indonesia
ANS:C

0 comments