CURRENT AFFAIRS #15
CURRENT AFFAIRS
1.Reserve Bank of India and Bank of Japan have signed a BSA recently. What is the full form of BSA?
A.Bilateral Swap Arrangement
B.Bilateral Swap Agreement
C.Bilateral Security Arrangement
D.Bilateral Service Arrangement
ANS:A
2.Union Railway Minister Piyush Goyal has announced a new railway zone for Andhra Pradesh, that is the Southern Coast Railway and it will be headquartered in-
A.Amaravati
B.Visakhapatnam
C.Tirupati
D.Vijayawada
ANS:B
3.Union Railway Minister Piyush Goyal has announced a new railway zone for Andhra Pradesh. It will be the __________ zone in the country.
A.21st
B.16th
C.18th
D.15th
ANS:C
4.IRCTC has launched its own digital payment aggregator called _________________.
A.iSecure
B.iMoney
C.iPay
D.iTransfer
ANS:C
5.Who has become the first batsman ever to smash 500 or more sixes in international cricket recently?
A.Chris Gayle
B.Virat Kohli
C.Glenn Maxwell
D.MS Dhoni
ANS:A
6.The Union Cabinet has approved the proposal for setting up of a Centre for Disability Sports in-
A.Ahmedabad
B.Patna
C.Varanasi
D.Gwalior
ANS:D
7.What is the ranked of India in the ‘Inclusive Internet Index 2019’ which is prepared by the ‘Economist Intelligence Unit (EIU) for Facebook?
A.31st
B.47th
C.53rd
D.22nd
ANS:B
8.Which of the following country has topped in the ‘Inclusive Internet Index 2019’?
A.Norway
B.USA
C.Denmark
D.Sweden
ANS:D
9.National Science Day is celebrated across India on-
A.27th February
B.24th February
C.28th FebruarY
D.25th February
ANS:C
10.Who is the only Asian among the top 10 richest billionaire list compiled by Hurun Researc
A.Daniel Zhang
B.Jack Ma
C.Ratan Tata
D.Mukesh Ambani
ANS:D

0 comments