CURRENT AFFAIRS #16
CURRENT AFFAIRS
1.Who is the topped billionaire list compiled by Hurun Global Rich List 2019?
A.Zack Ma
B.Mark Zuckerberg
C.Bill Gates
D.Jeff Bezos
ANS:D
2.A joint military exercise Sampriti-2019 is an important bilateral defence cooperation endeavour between India and ____________.
A.Myanmar
B.Bhutan
C.Nepal
D.Bangladesh
ANS:D
3.Prime Minister Narendra Modi dedicated a new National War Memorial to the nation. It is situated in _________.
A.New Delhi
B.Mumbai
C.Goa
D.Pune
ANS:A
4.External Affairs Minister Sushma Swaraj has been invited to deliver an address at the OIC in Abu Dhabi. OIC stands for_________
A.Oil Importing Countries
B.Organisation of Islamic Cooperation
C.Organisation of Oil Importing Countries
D.Organisation of Indian-ocean Countries
ANS:B
5.Which of the following state has become the first state to deploy specially-trained dogs to check smuggling of liquor?
A.Kerala
B.Punjab
C.Bihar
D.Uttar Pradesh
ANS:C
6.Union Home Minister Rajnath Singh inaugurated a new park which houses the replicas of seven wonders of the world in___________.
A.Assam
B.Goa
C.Delhi
D.Agra
ANS:C
7.Prime Minister Narendra Modi, in South Korea, will receive the __________ in recognition of his dedication to international cooperation, global growth and human development.
A.South Korea Leadership Award
B.South Korea Peace Prize
C.Seoul Peace Prize
D.Korean Leadership Award
ANS:C
8.Who among the following won Laureus World Sports Award for World Sportsman of the Year?
A.Roger Federer
B.Charles Hamelin
C.Pankaj Advani
D.Novak Djokovic
ANS:D
9.Which of the following city hosted the 40th International Annual Desert Festival?
A.Bikaner
B.Alwar
C.Jaisalmer
D.Udaipur
ANS:C
10.Indian Air Force conducted mega exercise ‘Vayu Shakti’ at _________.
A.Tezpur
B.Pokhran
C.Panagarh
D.Jaisalmer
ANS:B

0 comments