CURRENT AFFAIRS #7
Current Affairs
1.What will be the slogan for 2019 elections for PM Modi ?
A.Ajay Bharat, Atal BJP
B.Atal Bharat , Atal BJP
C.Atal Bharat
D.Atal evam Ajay Bharat
ANS:A
2.The government has set up a panel of secretaries for the 2nd draft e-commerce policy to look into e-commerce issues . Who will head
this panel?
(A) R K Singh
(B) Ramesh Abhishek
(C) Arvind Pangariya
(D) Deepak Kumar Sikri
ANS:B
3.Indian Oil has tied up with which Government to introduce 50 Hydrogen enriched CNG buses in 2019?
A.Lucknow
B.Delhi
C.Hyderabad
D.Maharashtra
ANS:B
4.Who is the author of the book ‘Constitutionalizing India: an Ideational Project?It was recently released by M Venkaiah Naidu ?
A.Bidyut Chakrabarty
B.Yuraj Singh
C.Nitin Gadkari
D.Rajnath singh
ANS:A
5.2-week combat exercise “Yudh Abhyas” between India, USA armies will be carried out in which state?
A.Delhi
Uttarakhand
Sikkim
UP
ANS:B
6.The children affected from which disease will now be covered under Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana?
A.HIV
B.Cancer
C.Mental Fever
D.Asthma
ANS:B
7.Jack Ma, the co- founder of Alibaba will step down as chairman in 2019. Who will replace him as chairman?
A.Daniel Zhang
B.Michael Evans
C.Eric Jing
D.Joseph Tsai
ANS:A
8.Who has won the US Open Tennis 2018 Men’s Singles Title?
A.Juan Martin del Potro
B.Novak Djokovik
C.Rafael Nadal
D.Roger Federer
ANS:B
9.National Rail and Transportation Institute (NRTI): India’s first railway varsity starts operations in which city ?
A.Pune
B.Bhopal
C.Imphal
D.Vadodara
ANS:D
10.Which state recently got its first Sainik School?
A.Delhi
B.Tripura
C.Arunachal Pradesh
D.Manipur
ANS:C
Do you know we have a forum where you can get all your doubts answered? https://tathagat.mba/forums/
Here is the link to previous posts :

0 comments