A bag contains 50 p, 25 P and 10 p coins in the ratio 3: 5: 7, amounting to Rs 345. Find the number of coins of each type.

(a.) 300, 200,600

(b.) 300,500,700

(c.) 200,600,180

(d.) 600,200,700

(e.) None of these

In a village 'X' , the ratio of male to female population is 1:3 , whereas in another village 'Y' , the ratio of male to female population is 4:5 . If the ratio of male population to the female population of both the villages taken together is 2:3 , then find the ratio of males in village X to males in village Y.

The reducion in the speed of engine from its original speed is directly proportional to square of the number of bogeys attached to it. The speed of the train is 120 km/hr when there are 4 bogies attached to it. And 60km/hr when there are 6 bogies. What is the maximum numver of bogies that can be attached to train so that it can move?

S – Kn^{2 }

at n = 4 , S – K4^{2 }= 120 … (1)

at n = 6 , S – K6^{2 }= 60 … (2)

From (1) and (2)

S = 168 and K = 3.

So 168 - 3n^{2} Should be greater than 0.

168 - 3n^{2 }> 0

168 > 3n^{2 }

Maximum possible n => 7.

thanks

A stall sells popcorn and chips in packets of 3sizes: large,super and jumbo. The no. Of largd,super and jumbo packets in its stock are in ratio 7:17:16 for popcorn and 6:15:14 for chips. If total no. Of popcorn packets is same as that lf chips packets , then the number of jumbo popcorn packets aand jumbo chips packets are in ratio?

A 1:1

B 8:7

C 4:3

D 6:5

1:1 ?

let large ,super, jumbo popcorn be 7x, 17x, 16x respectively

and large,super, jumbo chips be 6y, 15y, 14y

total popcorn =7x+17x+16x=40x

toal chips =6y+15y+14y=35y

since they are equal therfore 40x=35y

x/y=7/8

no. of jumbo popcorn= 16*7 , no. of jumbo chips=14*8

ratio= 16*7/14*8=1:1

3/4= k(4/5)

Where k is rate of change

K= 15/16

4/5= K×R

WHERE R Is new ratio

Putting value of k

R= 64:75 ( answer)

Let reduction=R and no. Of bogies be n

R=k×n^2

60= k×36

K= 5/3

Now

120= 5/3× N^2

N=√72

N=8.5

So max no. Of bogies it can carry is 8

akbar and birbal started a business with some investments. Akbar as a working partner received 40% of the annual profit as salary and the remaining was equally divided among akbar and birbal. If the entire profit was divided among akbar and birbal in the ratio of their investments, akbar would have received Rs900 less than what he actually got. Birbal got a profit share of Rs 2100. If birbal's investment is Rs 45000, Akbar's investment is (in rupees). ?

let's say total profit is 100x

after akbar gets 40x, remaining 60x is divided equally

hence akbar = 30x + 40x = 70x

and birbal =30x = 2100

x = 70

let's say ratio of investment is k:1

hence akbar would have got (k/k+1)*100x = 70x-900

(k/k+1) = (70*70-900)/7000 =4/7

hence k = 4/3

hence ratio of investment is 4:3

hence investment by Akbar = 60000

the ratio of Kumar's and abhishek's income is 4:5 and that of their expenditure is 2:3. If kumar saves 1/3rd of his income, find the ratio of their savings.

kumar saves 1/3rd means spends 2/3 of his income

let's say incomes are 1200 and 1500

kumar spends 1200*2/3 = 800

ratio of spending is 2:3, hence abhishek spends 1200

hence abhishek saves

1500-1200 = 300

so their savings are 400 and 300

ration is 4:3

The ratio of the ages of Ram and Mohan 12 years ago was 2:3 and the ratio of the ages of Mohan and Sohan 12 years from now will also be 2: 3. If the average age of Ram and Sohan at present is 57 years, the ratio of the ages of Mohan Sohan was/will be 1: 2

A. 6 years ago

B. 12 years ago

C. 18 years ago

D. 6 years from now

E. 18 years from now